Programul de Burse al Guvernului Francez (BGF)

A fost lansat noul program de Burse al Guvernului Francez (BGF) pentru Master și Doctorat în co-tutelă 2020-2021.

Programul, dezvoltat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, încă din 1990, oferă tinerilor români oportunitatea de a studia în Franța.

Termenul limită de trimitere a solicitărilor de burse este 2 martie 2020. Limba franceză nu este obligatorie, chiar dacă reprezintă un avantaj, în noul program existând oportunităţi de a urma o filieră si în limba engleză!

Toate informațiile legate de criteriile de selecție, cuantumul bursei și documentele necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile la adresa:http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/menu_view/F5A65A/BURSE%20ACORDATE%20DE%20GUVERNUL%20FRANCEZ/130

Adresa de contact :  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Oportunități pentru stagii de practică remunerate

Rprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană a ainformat cu privire la oportunitățile de practică pentru absolvenții de învățământ superior  în cadrul Comitetului Economic și Social European (CESE), al Comitetului european al Regiunilor (CER) și al Comisiei Europene (CE).

Prin stagiile de practică oferite, absolvenții de învățământ superior interesați de modul de funcționare, rolul și activitățile Comisiilor, precum și de obținerea  de experiențe profesionale într-un mediu multicultural, au posibilitatea de a se înscrie la o nouă serie de stagii. 

Informațiile detaliate se gasesc aici.

Tabere studentesti 2019

Metodologia organizare tabere studențești 2019 se poate găsi accesând următorul link: Metodologie Tabere studențești 2019 

 


 

Energie pentru cariera

Energie pentru carieră

Automatizarea, platformele digitale și inovațiile în tehnologie schimbă fundamental natura muncii. Descoperirea și înțelegerea acestor schimbări de către studenții, viitorii specialiști din energie, corelată cu înțelegerea propriilor nevoi și cu dezvoltarea unui plan consistent de carieră vor contribui la asigurarea unui viitor profesional adaptat și asumat.

In acest context ENGIE Romania, Fundația LEADERS și Universitatea Petrol-Gaze: Ingineria Petrolului și Gazelor, Tehnologia Petrolului și Petrochimie, Inginerie Mecanică și Electrică își unesc forțele și vor invita studentii la o nouă experiență de învățare bazată pe 2 componente: descoperirea competențelor comportamentale și dezvoltarea și antrenarea cunoștințelor tehnice.

Programul este dezvoltat sub umbrela Competențele viitorului în domeniul energiei și are ca scop crearea unui cadru în care studenții să se cunoască mai bine, să-și descopere direcțiile vocaționale bazate pe interesele personale și să-și ancoreze viziunea într-un viitor conectat la trendurile și evoluția pieței muncii.

Aplică acum! 

engie.ro/energiepentrucariera

 

Proiect european -Axa prioritara 10

Echipa managerială a facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie a câştigat un proiect de reabilitare a spaţiilor de învăţământ şi de completare a bazei materiale didactice pentru studenţii de la toate ciclurile de învăţământ. Proiectul este inclus în Programul Operaţional REGIONAL 2014-2020, Axa prioritară10– Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.

Obiectivul  specific al  proiectului constă în  ”Creşterea relevanţei învăţământului terţiar universitar în relaţie cu piaţa forţei de muncă şi sectoarele economice competitive”.

•Proiectul va demara cu reabilitarea corpului I iar valoarea totală a acestuia este de aproximativ 6 milioane euro.

Proiectul include:

- Reabilitarea laboratoarelor şi spaţiilor de învăţământ aferente disciplinelor care prevăd activităţi de laborator,

-Reabilitarea termică– prin instalarea unei centrale termice care să asigure în mod eficient confortul necesar,

-Dotarea laboratoarelor cu aparatură experimentală de ultimă oră:

Microscop electronic de baleaj cuplat cu RAMAN,CHEMBET,Spectrofotometru de fluorescență moleculară, Moara cu patru bile,etc.,sunt doar câteva dintre aparatele compatibile cu standardele moderne,ce urmează a fi achiziționate.

 

Beneficiarii acestui proiect vor avea parte de tehnologie de ultimă generație care să îi pregătească pentru nevoile existente pe piața muncii, Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie devenind astfel un generator de inovație și tehnică.

 

 

Ataşamente:
Download-ează fișierul (Proiect European  (1).pdf)proiect european[proiect european]

Știri Populare

Internship Rompetrol - KMG International

În perioada 1 august – 30 septembrie 2019, 25 dintre studenţii facultăţilor de Tehnologia Petrolului și Petrochimie, Inginerie Mecanică și Electrică și Ingineria Petrolului și Gazelor participă la programul de Internship...

Job opportunities at PG Urlati

More details here. (attachments/article/119/Job%20opportunities%20at%20PG.pdf)

Ultimele noutăți

DiscoverEU

DiscoverEU ! DiscoverEU este o acțiune UE inițiată de parlamentul European care își propune să ofere tinerilor europeni noi oportunități de călătorie și mobilitate prin care să își dezvolte competențe utile...