• Ultima actualizare: Joi 29 Februarie 2024, 15:13
FACULTATEA DE TEHNOLOGIA
PETROLULUI ȘI PETROCHIMIE

Conferinţa Naţională CHIMIE. MEDIU. ENERGIE. – Ediţia a IV-a 11.11.2022 Ploieşti

 

Aflată la a patra ediţie, Conferinţa Naţională Chimie.Mediu.Energie. a avut ca scop stimularea performanţelor studenţilor din centre universitare cu profil inginerie chimică, ingineria mediului şi energie şi participarea elevilor de liceu cu profil specific Conferinţei si nu numai. În acest an, Conferința s-a desfășurat la sediul Universității Petrol-Gaze din Ploiești și s-a bucurat de un interes deosebit din partea elevilor de liceu. În acest sens, trebuie remarcată implicarea cadrelor didactice din mediul preuniversitar.

Au fost înscrise mai multe lucrări, dar comitetul științific a selectat 19 lucrări ale elevilor si 13 lucrări ale studenților – cu  60 de participanţi, conform numărului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin bugetul alocat pentru activităţi extracurriculare, conform ordinului 34196R/23.02.2022.

Dintre aceşti participanţi,

  • 40 au fost elevi care au prezentat în cadrul Conferinţei 19 lucrări (identificate în programul Conferinţei), care au reprezentat 8 licee din judeţul Prahova și 2 licee din București, coordonate de 14 cadre didactice,
  • 20 de participanţi sunt studenţi: 1 la Școala Doctorală Simion Mehedinți: Natură și Dezvoltare Durabilă, Facultatea de Geografie UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI, ANUL III și 19 în Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, de la Facultatea Tehnologia Petrolului şi Petrochimie (16 de la licenta si 3 de la master) au prezentat 13 lucrări (identificate în programul Conferinței).

O parte dintre cadrele didactice coordonatoare sunt absolvenţi ai Facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie (7). Participanții la Conferință au beneficiat de turul Facultății Tehnologia Petrolului și Petrochimie (organizator al manifestării) cu sprijinul conducerii facultății. De asemenea, în acest an, masa participanților a fost asigurată cu sprijinul cantinei UPG și elevii s-au arătat încântați de această alegere.

Conferinţa Naţională Chimie.Mediu.Energie.– Ediţia a IV-a, care se desfașoară cu sprijinul Societății de Chimie din România, a beneficiat și în acest an de premiul special, numit „Premiul Special Sorin I. Rosca” acordat pe o diplomă specială și cu un premiu constând în suma de 500 lei.

De asemenea, la finalul Conferinţei, comitetul ştiinţific format din 4 membri, cadre didactice în Facultatea Tehnologia Petrolului şi Petrochimie (un preşedinte şi trei membri – conform pliantului conferinței) au anunțat participanții de ierarhizarea lucrărilor, fiind anunțate 3 premii și 3 mențiuni la elevi, respectiv 3 premii și 3 mențiuni la studenți. Participanții premiați cu diplome și materialele conferinței (mape și pixuri) au beneficiat și de premii materiale care au constat în ghiozdane personalizate echipate cu stick-uri, calculatoare științifice și pliante promoționale cu toate cele cinci facultăți ale Universității Petrol-Gaze din Ploiești, materiale achiziționate din fonduri ale proiectului FDI-CNFIS-2022-0127.

Ultima actualizare:
Joi, 29 Februarie 2024, 15:13