• Ultima actualizare: Vineri 19 Iulie 2024, 21:00
FACULTATEA DE TEHNOLOGIA
PETROLULUI ȘI PETROCHIMIE

Anunțuri și noutăți

Conferinţa Naţională CHIMIE. MEDIU. ENERGIE – Ediţia a VI-a, 7-8.11.2024 Ploieşti

Facultatea Tehnologia Prelucrării Petrolului și Petrochimie din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești organizează  în luna Noiembrie a acestui an cea de-a șasea ediție a conferinței studențeștiChimie. Mediu. Energie”.

Conferința se va desfășura, în perioada 7-8 noiembrie 2024. În cadrul manifestării studenții și elevii sunt invitaţi să dezbată soluţiile viabile şi sustenabile privind sursele actuale de chimie, energie, resursele alternative şi probleme de protecţie a mediului. Pliantul conferinței poate fi consultat aici.

Rezumatele lucrărilor  vor fi trimise  până la data de  21 octombrie 2024, prin email, la adresa:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Anunț privind practica de producție

Studenții de anul II și III sunt rugați să citească acest anunț legat de practica de producție!!!!!!!!!!!

Alegerea reprezentanților cadrelor didactice în Consiliul Facultății

            Stimate cadre didactice, în conformitate cu graficul procesului de stabilire şi de alegere a structurilor şi funcţiilor de conducere la nivelul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti aprobat de Senat, în perioada 29-31 ianuarie 2024 se vor desfăşura alegerile reprezentanţilor dumneavoastră în consiliile facultăţilor, alegeri la care sunteți invitați să participați.

          Zilele, sălile şi intervalele orare de desfăşurare sunt următoarele:

  • 29.01.2024 Tur 1 11,00-13,00 sala UNESCO (corp I et.1)
  • 30.01.2024 Tur 2 11,00-13,00 sala UNESCO (corp I et.1)

Alegeri Studenți_mandat 2024-2029

După vacanța de iarnă se vor desfăşura alegerile pentru structurile şi funcţiile de conducere din Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. Depunerea candidaturilor pentru studenți se va face în perioada 9-11 ianuarie 2024 la secretariatele facultăților. Alegerile reprezentanţilor studenţilor în consiliile facultăţilor şi senatul universitar vor avea loc după cum urmează:

Luni, 15.01.2024- primul tur de scutin, Marţi, 16.01.2024- al doilea tur de scrutin

Validarea alegerilor după primul tur se va face în condiţiile participării în proporţie de 50%+1 din numărul de studenţi înscrişi la fiecare facultate a Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti. Dacă nu este îndeplinită această condiţie, se organizează al doilea tur de scrutin. Detalii referitoare la metodologia de organizare şi desfăşurare a acestor alegeri se găsesc pe site-ul universităţii, https://www.upg-ploiesti.ro/ro/alegeri-2024. Sunteţi invitaţi cu toţii să luaţi parte în mod activ la alegerea reprezentaţilor dumneavoastră.

Biroul Electoral al Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti

Decizie Sesiune_Iarna 2023

Decizia pentru sesiunea de iarnă 2023_2024 poate fi accesată aici.

Conferinţa Naţională CHIMIE. MEDIU. ENERGIE – Ediţia a V-a

A cincea ediție a Conferinţei Naţionale Chimie.Mediu.Energie. a avut ca scop stimularea activităților de cercetare în rândul elevilor și participarea și colaborarea cu studenții interesați de domeniile chimie, mediu sau energie. În acest an Conferința s-a bucurat de un interes deosebit din partea elevilor de liceu, din clasele a XI-a și a XII-a. Remarcăm implicarea cadrelor didactice din mediul preuniversitar și le mulțumim pentru colaborare, o parte dintre ei fiind absolvenți ai facultății noastre.

            Au fost înscrise 26 de lucrări, 20 de lucrări ale elevilor si 6 lucrări ale studenților – cu  un total de 53 de participanţi și 18 cadre didactice coordonatoare din invățământul preuniversitar, beneficiind de un buget aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform ordinului 562/E/DGIU/R/13.02.2023.

            Dintre aceşti participanţi,

  • 43 au fost elevi care au prezentat în cadrul Conferinţei 20 lucrări (identificate în programul Conferinţei), care au reprezentat 9 licee din judeţul Prahova, coordonate de 18 cadre didactice,
  • 10 au fost studenţi de la Facultatea Tehnologia Petrolului şi Petrochimie (9 de la licenta si 1 de la master) și au prezentat 6 lucrări (identificate în programul Conferinței).

            Masa participanților a fost asigurată și în acest an cu sprijinul cantinei UPG și elevii s-au arătat încântați de această alegere, în cantina modernizată.

Conferinţa Naţională Chimie.Mediu.Energie.– Ediţia a V-a, care se desfașoară cu sprijinul Societății de Chimie din România, a beneficiat și în acest an de premiul special, numit „Premiul Special Sorin I. Rosca” acordat pe o diplomă specială și un premiu constând în suma de 500 lei.

De asemenea, la finalul Conferinţei, comitetul ştiinţific format din 4 membri, cadre didactice în Facultatea Tehnologia Petrolului şi Petrochimie (un preşedinte şi trei membri – conform pliantului conferinței) au anunțat participanții de ierarhizarea lucrărilor, fiind anunțate 6 premii și 1 mențiune la elevi, respectiv 3 premii și 1 mențiune la studenți. Câștigătorul premiului I la studenți a obținut și premiul special. Participanții premiați au beneficiat și în acest an de premii materiale care au constat în ghiozdane personalizate, echipate cu stick-uri, calculatoare științifice și pliante promoționale cu toate facultățile Universității Petrol-Gaze din Ploiești (materiale achiziționate din fonduri ale proiectului FDI-CNFIS-2022-0127), fiind o ocazie de a face cunoscute elevilor din anii terminali oferta educațională a Universității.

Depunere documente_Decontare abonament

Depunerea documentelor pentru decontarea abonamentelor se face la Serviciul Social.

Documentele necesare pot fi vizualizate aici.

Honeywell - The future is What We Make It

Honeywell (www.honeywell.com) este o companie de tehnologie listată în Fortune 100 care oferă soluții specifice industriei, incluzând produse și servicii aerospațiale; tehnologii de control pentru clădiri și industrie; și materiale de performanță la nivel global.

Accesează Honeywell UOP OverView

Ultima actualizare:
Vineri, 19 Iulie 2024, 21:00